The Parenthood Family

Vader zonder vader

Veel jongens en toekomstige mannen groeien op zonder vader. Jaren later zijn deze jongens en mannen zelf vader. Wat hebben ze meegenomen uit hun jeugd en hoe kijken zij naar het vaderschap? Hoe voeden zij hun kinderen op? En hebben ze een vader gemist?

Een vader zonder vader heeft zeker een vader gemist; een voorbeeld figuur, een steun en toeverlaat, een hand op zijn schouder en de vier belangrijke woorden: “ik hou van je”.
Een vader zonder vader heeft twee keuzes: het anders doen dan zijn vader of het zelfde doen als zijn vader. Meestal ligt de grens tussen de twee keuzes niet ver van elkaar. De vader die de keuze maakt om het anders te doen, zal geen fouten willen maken en zal snel teleurgesteld zijn in zichzelf. De vader die de keuze maakt om het zelfde te doen, zal later mogelijk spijt hebben of juist niet. Welke keuze een vader zonder vader ook maakt, deze keuze zal invloed hebben op de toekomstige jongens en vaders. Een vicieuze cirkel doorbreken zal niet makkelijk zijn, maar het begint bij, jawel… de vader zonder vader.

– Uncle Dre –