it’s better to be YOURSELF 
and have no friends,
than to be like your friends
and have no Self

7 uitdagingen die tieners tegen komen:

  1. Vriendschappen: groepsdruk, vijanden 
  2. Daten: verkering, seksualiteit, seks etc.
  3. Verleidingen: social media, alcohol, gamen, drugs, voeding etc.
  4. Netwerk: ouders, gezin, familie, cultuur, maatschappij
  5. Zichzelf: zelfbeeld, emoties, gedrag, sociale vaardigheden, angsten, depressie
  6. School, studie, sport: prestaties
  7. Toekomst: doelen, dromen, wensen

Hoewel tieners dit het liefst niet allemaal en altijd toegeven, hebben zij ook nog de steun van ouders en andere volwassenen nodig. De mate waarin, daar kunnen de meningen over verschillen (:

Tieners behoren tot een speciale doelgroep: ze zijn niet volwassen maar ook geen kind meer, willen losgelaten worden, hun grenzen onderzoeken en tegelijkertijd de veiligheid van thuis blijven ervaren.
Ze kunnen het ene moment verrassend doordacht gedrag laten zien om vervolgens daarna in de ogen van anderen onlogische stappen te zetten.

Daarnaast blijkt het dat de hersenen van jongeren pas rond hun 24e volgroeid zijn, terwijl de buitenwereld al veel eerder van alles van hen verwacht.
Om maar niet te spreken over de biologische veranderingen die er plaats vinden in hun lichaam die emotionele wisselingen teweeg kunnen brengen.

De behandeling

Het kan zijn dat jouw tiener tegen 1 of meerdere uitdagingen aanloopt.  Dan kan hij of zij ook We&Ve (Weerbaarheid & Veerkracht) gebruiken om met deze uitdagingen aan te gaan.
Ouders zijn namelijk niet altijd de aangewezen personen om dit met hun tieners te bespreken en dus is het soms fijn als een ander dit doet.

Bij Mijn Grote Ik ontdekt de tiener met betrekking tot de uitdaging wie hij/ zij is, wordt er inzicht opgedaan wat hij/ zij wilt en kan. Hoe hij/zij zich wilt voelen, of dingen anders aan wilt pakken. Elke tiener is anders en heeft dus ook een eigen aanpak nodig.

Meer info over het Tiener & WeVe pakket: 
info@mijngroteik.nl