Actueel

3 originele surprises voor kinderen

Hoewel 5 december nog wel een beetje ver weg is, kan het zo zijn dat je al druk in de weer bent met het maken van een surprise (dat kan immers veel tijd in beslag nemen!). Of… zit jij met je handen in het haar omdat je niks kunt bedenken voor je lootje? De standaard voetbal van papier maché, de laptop van karton of de lipstick van toiletrolletjes vind jij maar te standaard. Of het nou je kind, je nichtje, je jonge broertje of het klasgenootje van je kind is… je wilt iets speciaals!

De onderstaande drie ideeën zijn originele ideeën die je naar eigen wens kan invullen. Het piñata-dier hoeft namelijk geen dier te zijn, maar kan ook een voorwerp zijn. Happy crafting!

Een piñata-eenhoorn (of ander dier)

Een surprise maken van het lievelingsdier van jouw lootje is één ding, maar een piñata ervan maken, maakt de surprise nog specialer! Stop er natuurlijk de cadeautjes in en veel snoepjes. Klein tipje: maak de piñata niet té mooi, anders wil je lootje ‘m straks niet meer kapot slaan! Hoe je zo’n piñata-dier maakt lees je hier.

Maak een speurtocht surprise

Deze surprise kun je helaas niet voor op school maken, maar is erg leuk als je thuis lootjes gaat trekken.

Pak het helemaal anders aan en maak een speurtocht surprise! Stap één is het maken van een kleine surprise dat leidt tot de speurtocht (die overigens gewoon in huis gehouden kan worden), bijvoorbeeld een cadeautje of iets wat de persoon typeert. In de surprise stop je een persoonlijke quiz-vraag of raadsel, waarvan het ene antwoord leidt naar bijvoorbeeld de badkamer en het andere antwoord naar de slaapkamer. Hier verstop je nieuwe, kleine persoonlijke surprises waarmee je hetzelfde doet. Je hoeft het natuurlijk niet zo uitgebreid te doen, maar dee verschillende locaties zorgen wél dat de speurtocht meerdere wendingen kan hebben, wat het voor jouw ook leuk maakt.

Wat je ook kunt doen, is een leuk filmpje maken of editen en deze op een USB-stick zetten. De USB stop je in één van de surprises. In het filmpje kun je een vraag of raadsel verwerken die weer naar een nieuwe locatie leidt.
Afhankelijk van leeftijd kun je de speurtocht makkelijker of moeilijker maken.

Maak een keukentje

Is jouw kind een echte kok(kin)? Maak een levensecht keukentje! Het keukentje kun je zodanig groot maken dat je kind er als het ware mee zou kunnen spelen, da’s een leuke bijkomstigheid. De cadeautjes verstop je natuurlijk in het keukentje. Eventuele zoetigheden zoals pepernoten, koekjes of een cupcake leg je natuurlijk in de oven om het zo echt mogelijk te maken! Hier lees je hoe je een oventje in elkaar knutselt.

Hopelijk hebben deze drie tips je creatieve brein een beetje getriggerd! Wat is jouw go to tip voor het maken van een surprise?