Actueel

5 x leuke activiteiten voor in de herstvakantie

herfstactiviteiten

In het vorige artikel deelde ik drie herfstige recepten met je en aangezien de herfstvakantie voor Midden- en Noord-Nederland de aankomende week begint, lijkt het me leuk om in dit blogbericht een aantal leuke, herfstige activiteiten te delen die je namen met je kind(eren) kunt ondernemen. Search no longer, ik heb ze voor je!

Afhankelijk van de leeftijd van je kind is de ene activiteit geschikter dan de ander. Laat je vooral inspireren door de ideeën en pas ze aan op de leeftijd van je kind.

Activiteit 1: maak een herfst- of strandwandeling

Dit is natuurlijk een weggevertje, maar zeker dankzij het prachtige zonnige weer is een herfstwandeling maken een fantastische activiteit. Kies een mooi bos of strand uit en maak een wandeling met het gezin. Misschien is het ook leuk om samen met je kind op zoek te gaan naar mooie bladeren of paddenstoelen in het bos.
Na lekker uit gewaaid te hebben op het strand drink je natuurlijk een lekkere kop warme chocolademelk of thee met een stuk appeltaart aan de boulevard!

Activiteit 2: maak een herfsthoekje in huis

Heb je een jong kind? Maak samen een gezellig herfsthoekje in huis. Neem je kind mee naar de Action, de Xenos of andere woonaccessoireswinkels om op zoek te gaan naar leuke herfstige accessoires voor in je interieur en voor het herfsthoekje. Na thuiskomst laat je je kind een mooie plek kiezen in huis (bijvoorbeeld een vensterbank of het dressoir) en bouw je er samen een gezellig herfsthoekje met de gekochte accessoires, kaarsen, lichtjes en eventueel de bladeren die je hebt gevonden bij de boswandeling. 😉

Activiteit 3: ga in de keuken staan en ga bakken!

Hoewel je natuurlijk ook één van de recepten uit mijn vorige artikel kunt gaan maken, is het ook super leuk om samen met je kind iets zoets te gaan maken. Maak bijvoorbeeld deze appelkaneel cupcakes, kom alvast in de stemming voor Halloween met deze griezelkoekjes of bak deze super lekkere Twix-brownietaart.

Activiteit 4: kijk gezellig samen een film

I know, regen en slecht weer passen meer bij deze activiteit, maar samen een filmpje kijken is hartstikke gezellig. Kruip bijvoorbeeld op een zondagmiddag samen lekker op de bank met een dekentje en kijk één van de Disney klassiekers. Leuk voor je kind en… leuk voor jou! 😉

Activiteit 5: bezoek een museum

Of je kind dit leuk vindt hangt heel erg af van leeftijd en interesses, maar mocht het minder lekker weer worden dan het kan bezoeken van een museum super leuk zijn! Er zijn trouwens ook een hoop openluchtmusea, dus een museum bezoeken én van het zonnetje genieten van ook tegelijkertijd! Leuke musea voor kinderen zijn: Archeon in Alphen aan de Rijn, het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem en Science Center Nemo in Amsterdam.