The Parenthood Family

Je kind groenten laten eten

Je kind groenten laten eten kan nog wel eens lastig zijn. Vaak vinden kinderen (bepaalde) groentes niet lekker en weigeren ze deze te eten. Dit artikel helpt jou om op een slimme manier jouw kinderen groenten te laten eten, soms zonder dat ze het door hebben! Is jouw kind een lastige groeten-eter? Lees dan verder!

Maak een smoothie

Een smoothie kan gemaakt worden van zowel fruit als groenten, maar ook een combinatie hiervan! Mix wat van de favoriete fruitsoorten van je kind en sneak hier spinazie of boerenkool bij. Je kind zal de groenten waarschijnlijk niet eens proeven, maar krijgt wel alle gezonde voedingstoffen binnen!

”Vermom” de groenten

Door een gerecht te maken wat er interessant en super lekker uitziet, maken kinderen zich vaak niet eens meer druk om de groenten die het gerecht bevat. Denk bijvoorbeeld een gerecht met tortillachips (”Chips als avondeten?! Cool!”) of een groententaart. Hieronder vind je een aantal recepten die groenten ”vermommen”. 

Recept met tortillachips

Een groentelasagne

What’s better than meatballs?

Taart als avondeten

Laat het ze dippen!

Kinderen houden van ”zelf doen” en met hun handjes eten. Laat ze daarom bijvoorbeeld stukjes paprika, tomaatjes, prei en/of worteltjes dippen in 

gezonde sausjes. Bijvoorbeeld met hummus! Hieronder vind je een aantal gezonden sausjes die je zelf kunt maken. 

 

5 dipsauzen

 

Nog meer opties

Ook erg lekker

 

Hopelijk hebben deze paar tips je geholpen om je kind meer groenten te laten eten. En voor de ouders van échte picky eaters: good luck! It will get better!

– Romana –