NieuwsThe Parenthood Family

It’s a girl thing…

Girls just wanne have fun! En zo is dat! Meisjes zijn zoooo anders dan jongens en hebben hun eigen uitdagingen.

 

  1. Is het zacht en heeft het een mooie zachte kleur oftewel roze, dan is het goed. Tenminste voor de sommige meiden. Een prinses of een elfje willen zijn..so cute. Totdat een ander meisje aan je lievelingspop zit…then the bitch comes out! 
  2. Alles wat je doet wordt gekopieerd; heb je wel eens geluisterd naar de woorden die jouw dochter zegt? In hoeveel ervan herken jij jezelf terug? Vooral de toon waarin het gezegd wordt.. 
  3. All the drama of just simply songs van de disneyfilms. Zonder dat je het weet ken je ze uit het hoofd… Waarschijnlijk de danspasjes ook. Blijft leuk om mee te doen in de creatieve fantasie van meiden. 
  4. Ja, jouw oren gaan nog wat meemaken met hoge tonen waarmee meisjes kunnen praten. Maar ook het vele praten, eindeloze uitleg wie wat deed, aan had of vroeg. Al de feitjes en weetjes, ach ja wie weet waar ze dat voor nodig kunnen hebben (: 
  5. Leuk gevonden willen worden, typisch iets voor meiden om zich daar druk om te maken. Ze hebben het nodig om te horen: true worth lies in her inner beauty. De tas, kleren of schoenen zeggen niets over de persoon. So instead of complimenting girls only on their looks, tell them that they only have to be themselves. 
  6. Challenge them; stoei, bouw en ren met hen. Door fysiek met meisjes bezig te zijn worden ze ook bewust van hun lichaam en hun eigen grenzen. Vaders kunnen een enorme rol hierin spelen. 
  7. Meiden zijn zo gericht op hun groep. Een prestatie is van hen allen. True, en toch mogen ze ook leren dat zij trots mogen zijn op hun individuele bijdrage. 
  8. Manier van communiceren is way anders dan jongens. Het is belangrijk dat  meisjes en jongens leren dat de verschillen tussen hen er mogen zijn. Dat de een niet beter is dan de ander. Leer meiden al vroeg dat als zij iets willen hebben, zij dit concreet en duidelijk moeten verwoorden..en er niet omheen moeten draaien. En er vooral niet van moeten uitgaan dat anderen (lees jongens/ mannen) begrijpen wat ze bedoelen. 
  9. Eerder benoemde ik het al; grenzen aangeven. Nee zeggen mag. Dat voor jezelf opkomen niet betekent dat je arrogant of ego├»stisch bent. En dat ze niet verantwoordelijk zijn voor de gevoelens van anderen. En dat anderen niet bepalen wie zij is maar dat ze dat zelf in de hand heeft. 10. Aan vaders;  moeders zijn belangrijk maar jullie net zo! Jouw dochter heeft je nodig om haar te stimuleren en te motiveren om stevig te staan in de maatschappij. Moeders, wij zijn een voorbeeld voor onze meiden maar laat ze vooral zichzelf zijn. Houd ze vooral niet teveel tegen als ze aan het ontdekken zijn. Let it go!  

Girls, you are the best!

 

Tags: