The Parenthood Family

Een dochter opvoeden als vader

Als man en toekomstige vader vraag ik mezelf weleens af: wat als ik een dochter krijg? Is een dochter opvoeden anders als het opvoeden van een zoon?

Natuurlijk zullen er verschillen zijn, maar ook overeenkomsten. Waarom gedragen vaders zich dan anders als ze een dochter opvoeden? Als vader wil je je kind beschermen tegen de boze wereld. In deze moderne tijd is een meisje of vrouw nog steeds kwetsbaar. Niet overal worden meisjes en vrouwen gelijk behandeld. Als vader maak je je daar zorgen over. Kan ik mijn dochter de vaardigheden en opvoeding meegeven, die haar zullen beschermen in deze boze wereld?

Als vader voedt je je dochter op met de normen en waarden die jij heb meegekregen, mits deze de gelijkheid van je dochter bevorderen. Als vader wil je je dochter meegeven dat ze sterk is en dat ze alles kan waar ze haar zinnen op zet. Als vader weet je dat de werkelijkheid anders is; dat zie je elke dag op het journaal. Je dochter krijgt dit ook mee later. Wat je kunt doen is haar meegeven wat jij belangrijk vindt als vader en haar de mogelijkheden geven, die haar tot een waardige volwassen vrouw zullen maken. Laat haar zien dat het anders kan en moet. Het opvoeden van een dochter is dus anders, omdat de wereld nog niet zo ver is als jij als vader. Houd van je dochter en voed haar op zonder onderscheid te maken tussen je toekomstige zonen , want daar begint de ongelijkheid al.

Gelijkheid in de opvoeding is de basis voor het opvoeden van een sterke vrouw die hard nodig is in deze boze wereld. Mijn dochter: ik hou nu al van je!

– Uncle Dre –