The Parenthood Family

De moderne man

Ik ben een moderne vader, word ik wel geaccepteerd?
Als moderne vader stel ik mij altijd de vraag: ”wordt ik wel geaccepteerd in deze moderne tijd?” We leven nu in een moderne tijd. Alles moet snel, alles kan en je moet en mag zeggen wat je wil. Ik vraag
mij af of dit wel zo is en of alles wel wordt geaccepteerd. Als ik als vader op mijn werk zeg dat ik minder ga
of wil werken, dan word ik aangekeken als of ik gek ben. Reacties als: ”ben jij wel een man?”, ”wie draagt
de broek bij jouw thuis?”, ”je bent toch geen homo?”, ”wordt je nu huisman?” In deze moderne tijd zijn de eeuwen ouden rollen van man en vrouw nog niet aan verandering toe. Ik als moderne vader wel,
maar de moderne maatschappij nog niet. Je wordt door je eigen omgeving vaak naar beneden gehaald en je gaat bijna twijfelen aan je keuzes. Is er iets mis met mij? Kan ik het wel? Ben ik wel een
‘echte’ man? Dit zijn vragen die ik aan mijzelf stel. Je keuze moet je niet laten bepalen door je omgeving, maar omdat jij als vader er echt zelf achter staat. Als moderne vader moet je er van overtuigd zijn dat
je partner/vrouw/vriendin niet altijd als eerste de keuze moet maken om thuis te blijven of minder te gaan werken. Als moderne vader in 2018 maak jij de eerste keuze, dat maakt je een moderne vader.

– Uncle Dre