Nieuws

The thing about boys…

Als je nog geen zoon hebt zijn dit de dingen die je zeer waarschijnlijk te wachten staan:

 1. Everything that has wheels is interessant. En soms zelfs als het geen wielen heeft, gaan ze proberen het toch te laten bewegen.  De geluiden die ze erbij maken doen kunnen angstaanjagend klinken… trust me, het hoort erbij. Leer jezelf aan om geluiden buiten te sluiten. Naar muziek luisteren was mijn afleiding. 
 2. Nooit geweten dat speelgoed pijnlijk kan zijn. Weleens een legosteentje onder je voet gehad? Of van elkaar los proberen te maken? 
 3. Stilzitten komt niet in hun systeem voor. Zelfs al ze staan en naar je luisteren bewegen ze… Ja, ook tijdens het tandenpoetsen. Alles maar om in beweging te zijn.  Wellicht helpt het om ze een doel te geven zodat die energie echt ergens naar toe gaat..en soms jij erachter. Maar komt het ook voor dat ze niet naar buiten willen gaan. The trick is just to put them outside and… close the door. Wat ze ook doen, buiten zijn is een must voor jongens. Je wilt niet dat al die energie binnenshuis tot explosie komt. 
 4. The Penis… Jip, zodra ze eenmaal doorhebben dat het er is…  Het is geen ziekte dat ze al altijd maar er aan zitten, that’s their thing. Als je ze maar leert wanneer het wel gepast is en wanneer niet. En dat ze hun handen wassen, want ze raken de meest rare dingen aan. (:
 5. Shoppen doe je het liefst alleen of online. Neem ze niet mee, tenzij ze het zelf leuk vinden. Toen JJ baby was hoefde ik maar een kledingwinkel binnen te lopen en hij werd al beweeglijk. Het moment dat we eruit waren, was hij rustig. Als dat geen hint is. 
 6. Stoeien: you have got to participate. Ook al was het maar om te laten zien dat jij ook sterk bent en hen aan kan. Daarnaast schijnt het ook goed te zijn om ze te leren met grenzen van zichzelf en anderen om te gaan. En ja stoeien kan heel snel omslaan naar vechten. Soms is het nodig om jongens onder elkaar te laten vechten (zonder wapens natuurlijk en niet tot bloedens toe!).
  Dat is wat sommige jongens en mannen doen als ze ruzie hebben, even matten en daarna weer verder. Just don’t let them kill each other. 
 7. Poep, piemel, puffen…dat komt veelal in hun woordenboek voor. Blijft bijzonder dat ze elke keer weer dood kunnen gaan van het lachen om deze woorden. 
 8. Meiden zijn stom op een bepaalde leeftijd voor sommige jongens. Roze, paarden, poppen lijken allergische reacties op te roepen bij sommige jongens. 
 9. Did you knew that at the age of 7 boys’ their hearing is bad? Wat vele volwassenen niet weten, met name vrouwen, is dat jongens de hoge tonen waarmee vrouwen praten op gegeven moment niet meer horen.. Daarnaast hebben vrouwen de neiging om teveel te praten. Daarmee bedoel ik dat we lange zinnen maken. Jongens zijn ons na 4 , 5 woorden al kwijt. Mannen blijkbaar ook… 
 10.  Als mama ben je alles voor jouw zoon. Weleens gehoord van het Oedipuscomplex? Een fase van 3 tot ongeveer 6 jaar waarin jongens zich aangetrokken voelen tot de ouder van de andere sekse. Nooit gedacht dat ik dit zou meemaken; toen hij 3 was vroeg mijn zoon mij om met hem te trouwen. En dan moest ik een mooie witte jurk aan. Hoe teleurgesteld was hij toen ik zei dat ik hem heel lief vond maar al met zijn vader getrouwd was. Jongens zijn lief voor hun moeder: ik krijg vaak genoeg bloemetjes of schelpen als versiering voor mijn haar.

  So yeah, sons are the best!